ΠΟΕ ΔΟΥ

Παρασκευή,19 Απριλίου 2024

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχείο - Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ 18/01/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ 18/01/2010

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Αθήνα 18-1-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Σχετικά με τα όσα έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα, για φαινόμενα διαφθοράς, η Ομοσπονδία Εφοριακών δηλώνει :

  1. 1.Τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας, πάντοτε καταδίκαζαν (και εξακολουθούν απερίφραστα να καταδικάζουν) αποδεδειγμένα φαινόμενα διαφθοράς, με τα οποία σχετίζονται επίορκοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Την αντίθεσή μας αυτή και τον αποτροπιασμό μας σε τέτοια φαινόμενα, εκφράζουμε πάντοτε με αίσθηση ευθύνης, δημόσια με ανακοινώσεις μας (τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr) .
  2. 2.Ζητάμε οι όποιες διαδικασίες απονομής ΔΙΚΑΙΟΥ, να μην επηρεάζονται από τον καταιγισμό δημοσιευμάτων, σχολίων και άλλων υπερβολών, που δεν έχουν στόχο την έγκυρη πληροφόρηση και την αποκάλυψη του πυρήνα του προβλήματος, αλλά τον εντυπωσιασμό, το κυνήγι της ακροαματικότητας – επισκεψιμότητας ή άλλων συγκυριακών σκοπιμοτήτων. Ζητάμε δηλαδή, οι όποιες ενέργειες σε κάθε επίπεδο, να διεξάγονται με όρους ΔΙΚΑΙΟΥ και όχι με λογικές «αρένας και ανθρωποθυσιών».
  3. 3.Απαιτούμε από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, (στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους), να κινούνται με ταχύτητα και να εφαρμόζουν, το ήδη αυστηρό θεσμικό πλαίσιο προς κάθε κατεύθυνση.
  4. 4.Αναμένουμε από τους πολιτικούς φορείς, την ολοκληρωμένη πρότασή τους, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαφθοράς.
  5. 5.Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, τα φαινόμενα αυτά να γίνουν η αφορμή για περαιτέρω στοχοποίησή μας και για γενικεύσεις, που δεν αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου, που επέλεξε μια άλλη στάση ζωής και αξιοπρέπειας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                           Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ