ΠΟΕ ΔΟΥ

Πέμπτη,25 Απριλίου 2024

ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχείο - Δελτία τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ 12/01/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ 12/01/2012

E-mail Εκτύπωση PDF

                                                                                                                                         Αθήνα, 12.1.2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΔΟΥ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.

            Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΟΥ εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για την προσπάθεια απαξίωσης του κλάδου, κάνοντας λόγο για ισοπεδωτική συκοφάντηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η οποία στοχεύει στη διευκόλυνση της εισόδου των ιδιωτών στα ελεγκτικά και εισπρακτικά αντικείμενα των ΔΟΥ. Αναφέρθηκαν στη δραματική μείωση που έχουν υποστεί οι αποδοχές τους, καθώς και στην αναγκαιότητα απλοποίησης του φορολογικού συστήματος.

            Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων καθώς και την αναγκαιότητα στήριξης και αναδιοργάνωσης των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών, μέσα από τη στελέχωση τους, με το απαραίτητο προσωπικό. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση φορολογικών αντικειμένων. Σημείωσε δε, ότι όπου υπάρχει διαφθορά, αυτή θα πρέπει να πατάσσεται, ωστόσο τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να γενικεύεται η συκοφάντηση ενός κλάδου.

            Δεσμεύτηκε δε να κάνει γνωστές εγγράφως στην ΠΟΕ-ΔΟΥ, τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε ότι αφορά τα προβλήματα του εφοριακού κλάδου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                        Ρ.ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔOY